Barion Pixel

felejtsd el

a fájdalmat!

6. nap

felejtsd el
a fájdalmat!

6. nap

A 7 napos kihívás 6. napja, mely a NYAK-, VÁLL-, DERÉKFÁJÁS ellen irányul!

Hogy vagy ma? Valószínűleg, ha becsületesen követsz a programokkal, akkor ma reggelre már egész jól érezheted magad a bőrödben. De érdeklődnék, hogy hogy telt az éjszakád és hogyan  ébredtél?

Jó esetben a napjaink majd egyharmadát töltjük alvással. Éppen ezért nem mindegy milyen minőségben és körülmények között. A mai nap az alvást járjuk körbe, a gerinc szempontjából. Nyilván az is sokat számít, hány órakor, milyen lelki-állapotban fekszel, mit ettél utoljára és hánykor, de ha gerincbarát módon fekszel éjszaka az is jelentősen meghatározhatja az éjszakádat.

Még mielőtt belevágnánk az éjszakai párnahasználati témában, gondold végig, mit is adtál a testednek az elmúlt pár napban, ami csak napi 20 percet vett igénybe:

Napi 1 perces: Párna használata alvás közben

GERINC számára az éjszaka is fontos, hiszen a napunk majd egyharmadát vízszintesen töltjük el. A gerinc egyenesen tartása, ugyanis ilyenkor kiesik a tudati kontroll és a napközben túlterhelt nyak ha éjszaka is alátámasztott pozícióban van, akkor esetlegesen “beállt” nyakkal ébredhetsz reggel.

További tippeket javaslatom az éjszakára:

  • igyekezz éjfél előtt elaludni, hogy legyen ideje a szervezetednek a regenerálódásra + egy pohár víz vagy egy citromfű tea is sokat segíthet a minőségi alvásban
  • lefekvés előtt kerüld a tévét,  a híreket, hogy ne zaklassanak fel alvás előtt és állítsd a mobiltelefont repülő üzemmódba
  • szellőztess a hálószobában lefekvés előtt
  • vegyél egy  jó meleg fürdőt elalvás előtt, esetleg  illóolajokat is tehetsz a vízbe (levendula, citromfű)

MAI tréning: Botos(felmosó rúd) gyakorlatokkal ízületi átmozgató

A mai napi tréningben az izületek átmozgatására koncentrálunk. Ezt hívjuk mobilizálásnak. 

Botos(felmosó rúd) gyakorlatokkal ízületi átmozgató
1. szint
10:39
matrac, bot

Mozogj velem!

A mai tréningben az izületek átmozgatására és a kötőszövet (fascia) karbantartására koncentrálunk. Ezt hívjuk mobilizálásnak. Ez az, amikor olyan rugalmasnak, könnyednek érzed a mozgásodat a mindennapjaidban. Ezért felelősek a mobilizált ízületek és a jól kezelt fascia..                                    Ennek az “olajozott” mozgásnak még előfeltétele a VÍZivás is!

 Az ilyen típusú tréningeket  a KATACTIVE videó-tárban a „regenerálás” kategóriában “mobilizáció” edzéstípusként találsz meg vagy az “eszköz” szűrőn keresztül. 10 perc és kicserélve, rugalmasan, felszabadultnak érzed majd magad a bőrödben, ezt garantálom Neked! No, és ehhez elég 10 perc. Gondolnád?

(Nyomatékosan kérlek, hogy minden gyakorlatot és ajánlást óvatosan és megfontoltan végezz. Ha a tested bármilyen rossz érzést jelez, azonnal hagyd abba.)

NE FELEDD!!! Ez a kihívás program 14 napig érhető el!

Egészségedre!

Holnap reggel jelentkezem a következő kihívással!

Kata

HÍRLEVÉL