Barion Pixel

felejtsd el

a fájdalmat!

5. nap

felejtsd el
a fájdalmat!

5. nap

7 napos kihívás 5. napja, mely a NYAK-, VÁLL-, DERÉKFÁJÁS ellen irányul!

Ha velem tartottál az elmúlt négy napban, akkor igazán nagy lépéseket tettél már meg. Látod, hogy nem is olyan nagy ügy, egy kicsit nagyobb figyelemmel lenni magad felé.                                                                                                                                                                                                    Nézzük csak, mi minden változott, ha szépen végigcsináltad az eddigieket:

Tudd, hogy ezek a nem nagy erőfeszítések, igazából tudatos odafigyelések, melyek meghozzák az eredményt….és még csak a kihívásunk ötödik napján vagyunk. 

Mi az, amit még észrevétlenül be tudnál “lopni” a mindennapjaidba?! ….legyen ez a LÉGZÉS

Napi 1 perces: Légzés, mint az alap-állapotunk meghatározó eleme

A légzés lételemünk! FELÜLETESEN vagy MÉLYEN LÉLEGZEL?      Mert, hogy nem mindegy, hogy milyen mélyen lélegzel.  Alapvetően az  emberek többsége pihegve, felületesen lélegzik. Ha kevés az oxigén, azt a szervezetünk egy készenléti állapotnak érzékeli, azaz az “Üss vagy fuss” program fut a fejben, azaz folyamatos stressz alatt áll a szervezet. Ha ezt tudjuk, változtassunk ezen! A légzés a legegyszerűbb eszközünk arra, hogy le tudjuk magunkat nyugtatni. Ha az egyenletes és mély légzést begyakoroljuk, akkor „versenyhelyzeteket” is sikeresebben meg tudjuk ugrani. 

Hogyan?

  • a napi csak “úgy” levésben figyelj arra, hogy orron be és orron ki lélegezz. Mindegy, hogy úton vagy, főzöl, dolgozol vagy éppen holtidőt használsz ki, pl: várakozás, sorban állás
  • ha tudatos vagy, ráérezhetsz, hogy ha több oxigén kap az agy, hosszabban és hatékonyabban tudsz koncentrálni,  mely nem mindegy a munkádban…sem
  • Mélyen beszív, lassan kifúj légzés, akár könnyen álomba is ringat, amennyiben nehezebb az elalvás
  • a jó testtartás egyébként is igényli a hosszabb lélegzetvételt és nem mellesleg magabiztossá, kiegyensúlyozottá tesz. Próbáld ki!

Mai tréning: Keringésfokozás, azaz gyalogolva gyakorlatozunk

Nyomatékosan kérlek, hogy minden gyakorlatot és ajánlást óvatosan és megfontoltan végezz, sose kezdj bele bemelegítés nélkül. Ha a tested bármilyen rossz érzést jelez, azonnal hagyd abba.

alakformálás keringésfokozással
2. szint
13:31
matrac

Mozogj velem!

A mai programmal a légzést még jobban begyakoroljuk és jól „átszellőztetjük” a tüdőnket, testünket, erre mi sem jobb mint egy „keringésfokozó” tréning, melyet az “alakformálás” kategóriában találsz.

Képzeld el, hogy kint vagy a szabadban és ott végzed az alábbi gyakorlatokat. Nyisd ki az ablakot, öltözz fel kényelmes ruhába, kapj fel egy cipőt és a kiválasztott zenédre indulhat a mozgás!

Ha kezdő-, újrakezdő vagy, remek lehetőség arra, hogy kettő az egyben kombinációval kezd az állóképességet fejleszteni, plusz az izmokra is hatni. Nem mellesleg, kiváló mozgásforma a stressz levezetésére is.

Ha haladó vagy, intenzíven végezd a gyakorlatokat és akár vegyél súlyzót vagy vizes palackot a kezedbe és mehet a mai program.

NE FELEDD!!! Ez a kihívás 14 napig érhető el!

Egészségedre!

Holnap reggel jelentkezem a következő kihívással!

Kata

HÍRLEVÉL