Barion Pixel

"Nemcsak azért vagyunk felelősek, amit csinálunk,

de azért is, amit nem.”

– Jean Moliere

Tudod, hogy változtatni kellene, fogyni szeretnél, vagy egészségesebb, fájdalommentesebb életet szeretnél, mert már itt fáj-ott fáj és a tükör sem mosolyog előre….

 

Többször nekifogtál, de valahogy mindig abbamaradt. Mindig nyomós volt oka, hogy nem csináltad tovább: „Nincs időm” – „Drága” – „Túl gyors volt ez a torna” – „Túl lassú volt az a tréning” – „Olyan jól néztek ki a tornatársak, hogy én sose fogok úgy kinézni, akkor meg miért?” – „Torna után nagyon fájt” – „A család csak mosolygott suta mozgásomon”

Ismerős? Kinél mi…

 

Sokszor tétován nézel körül, a környezetben láthatsz olyan embereket, akik láthatóan csillognak, jól érzik magukat a bőrükben. Mi az ő titkuk?

Hát kérdezd meg!

 

Biztos vagyok benne, hogy az első három „titkuk” egyike a rendszeres testmozgás, legyen az bármilyen típusú.

 

Vegyél példát, de ne másolj.

 

Itt jó helyen jársz!

 

Katactive online edzőtárs programját azzal a céllal indítottam, hogy pont olyan hölgyeknek és uraknak segítsem ezt az első – nagyon nehéz lépést – megtenni, akik halogatják azt, hogy belevágjanak.

 • 1. Elképzelés - átélés

  elképzeled, hogy mi a vágyad, célod, mit szeretnél elérni. Lásd magad úgy a képzeletedben, hogy rendszeresen tornázol, és átérzed, jól vagy a bőrödben. Elképzeled - átéled A képzeleted egy olyan irány lesz az agynak és a testnek, hogy ez a kép fogja diktálni azt a hajtóerőt mellyel töretlen lehet a belső hajtóerőd.

  „A korlátok csak a fejekben élnek. Így ha használjuk a képzeletünket, a lehetőségeink korlátlanná válnak.” – Jamie Paolinetti.

 • 2. Döntés

  MOST pont jó lesz a döntésedet meghozni. Nincs mire várni. Azt viszont mindenképpen ajánlom, hogy amint meghoztad a döntést MOST, akkor tűzz ki egy időpontot, amikor elkezded (ami ne legyen hosszabb 7 napnál) legyen az például a jövő hétfő.

  "Ha három madár ül egy kerítésen, és kettő elhatározza, hogy elrepül, hány madár marad a kerítésen? A válasz: három. A tanulság: attól, hogy elhatározol valamit, még nem teszed meg.” – Robert T. Kiyosaki

 • 3. Időrend kialakítása

  Előre meg kell határozd meg a napokat amikor időt szánsz tornára, azaz magadra – ÉN-IDŐDre. Nézd meg milyen családi, munkahelyi rendszeres programhoz tudod kötni, előtte-utána-közben.

  Írd be a naptáradba.

  A kiválasztott időpontot közöld a környezeteddel. Jelezd, hogy ebben az időpontban nem vagy számukra elérhető, mert azt az időt a testeddel, magaddal töltöd.

  Mennyi legyen az ÉN-IDŐ? Például heti 3 nap – hétfő-szerda-szombat 30 perc.

 • 4. Kitartás

  Minden körülmények között ki kell tartanod az elhatározásod mellett. Hidd el, mindenki átesik ezen a folyamaton, nem vagy egyedül ezzel.

  “Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” – Oprah Winfrey

 • 5. Inspiráció

  Mindig van segítség, mindig van megoldás arra, hogy az elhatározásodat milyen segítséggel tudod elkezdeni és rendszeresen végezni. Az inspirálás sokféle lehet:

  - Sokszor egy szomszéd asszony, egy barátnő, a társad is lehet partner a mozgásban.
  - szakmai alapokat a KATACTIVE vezetett tréningjei biztosítják. A tréningprogramok alkalmasak minden korosztályban, akik csak annyi és olyan mozgást szeretnének végezni, amely a mindennapi JÓL-lét érzését biztosítják, táplálja a testet. Nem többet, nem kevesebbet.
  - ingyenes szakmai konzultáció Katával biztosítja, hogy az otthon végezhető tréningeket tényleg helyes – gerincbarát módon – hajtsd végre.
  - inspirálásra szintén számíthatsz Katától, több mint húsz éves tapasztalattal én aztán tudom, hogy mikor hol fáj és segít átlendíteni a holtpontokon.

  “Húsz év múlva sokkal jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem csináltál meg, mint azokat, amiket igen.” – Mark Twain

 • + 1 SIKER

  A siker borítékolva, hiszen mindezen pontok fegyelmezett betartásával - tehát heti 3 rendszeres legalább 30 perces testbarát kímélő de koncentrált testmozgással - el sem tudod kerülni azt, hogy közelebb kerülj a célod megvalósulásához: tested hálás lesz és elkezd változni. Erősödni kezdesz, alakod elkezd formálódni, elindul a fogyás.

  Ennek a folyamatnak a természetes velejárója, hogy energiadúsabb leszel, a napjaid hatékonyabban fognak telni, az itt-ott fájások, feszülések szűnni kezdenek...ez sikerélménnyel fog eltölteni. Ekkor rajta vagy azon az egyenes úton vezet az egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb és fájdalommentes mindennapok felé.

  Az ismerősök Tőled kérdik majd, hogy "áruld el a titkod, miért nézel ki ilyen sugárzóan?"

  ...és te azt mondod, nincs semmi titok, csak megadom a testemnek azt ami jár: testemet mozgással is táplálom"

  “Húsz év múlva sokkal jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem csináltál meg, mint azokat, amiket igen.” – Mark Twain