Barion Pixel

Így üljünk az autóban, hogy ne fájjon

Életmód, sport, rekreáció, inspiráció

Autóban ülés

„Minden kor kifejleszti a maga sajátos betegségformáit, ezek felnagyított formában tükrözik a kor arculatát.”

Mindennapjainkban rohanunk két távolabbi  helyszín között,  kocsiba pattanunk be, hogy ügyeinket gyorsabban, hatékonyabban tudjuk intézni. 

A kocsi mindennapi használati eszközünk. Tudjuk hogy indítsuk be, hogy irányítsuk,  hogy pakoljunk a csomagtartóba, hogy minden elférjen. És azt is tudjuk, hogy ha nem rendeletés-szerűen használjuk, az autó elromlik és ez fájó… anyagilag.

Ha már a fájásról beszélünk…

Előfordult már, hogy az autóban töltött hosszabb rövidebb idő után alig bírtál kiszállni a kocsiból, mert fájt?

Akinek volt már gerincsérve, az nagyon jól tudja miről beszélek.

Az autó ülése pont az az ülésszög, mely problémás lehet annak, akinek már gerincsérv kezdeménye van. Ez még adott esetben lehet tünetmentes, de sajnos egy-egy rossz mozdulatra bejelezhet. 

Akinek már fáj azért, akinek még nem azért beszéljük végig és megmutatom, hogy üljünk gerincbarát módon az autóban mostantól.

Helytelen ülés alkalmával igen gyakori, hogy a porckorong ki tud “boltosulni”, ha sokat van kiegyenesedve a deréktáji gerinc, vagyis a természetes homorulat a gerincünk alsó szakaszán eltűnik. 

A ritka kivételtől eltekintve az autó ülések csepp formája elsőre rendkívül kényelmesnek tűnik, azonban a deréknak igenis káros hosszútávon benne ülni.

Ezt egyszer kell csak beállítani!

Először lehet, hogy nem találod kényelmesnek, de legyél kitartó és pár hét után már fel sem tűnik, hogy hogy végre gerincbarát módon ülsz az autóban.

Akkor használod a tested rendeltetésszerűen, ha mindenkor és minden helyzetben jól és fájdalommentesen érzed magad a bőrödben.

Kata