Barion Pixel

kérdések - válaszok

Testmozgásról

Ha ezt olvasod, akkor meghoztad a döntést. Ez az első lépés.

Határozd el, hogy mennyi időt tudsz a testmozgásra szánni, mely napokon és milyen jellegű mozgásformát vállalsz be szívesen.

Ha „nem tudom” a válasz az összes kérdésre, akkor mindenképp jelezd ezt nekem és átbeszéljük! 20 éves tapasztalattal több megoldási irányt tudok felvázolni.

Ha határozott elképzelésed van, akkor a kezdési időpontot kell kiválasztanod, ami a döntéstől minimum 5 nap múlva legyen.  Ez időn belül fel tudsz készülsz arra, hogy beszerezd azt az alapfelszerelést, amire szükséged van.

Katactive programjaihoz kezdésként egy csendes sarokra, egy matracra, internetre, egy okostelefonra (de élvezhetőbbek az órák tableten vagy monitoron) és kényelmes ruhára van szükség.

Ha eddig nem mozogtál akkor rövidebb tréningeket válassz és alaposan melegíts be és a tréning végén nyújts.

Amennyiben bármilyen rossz érzetet van, azonnal hagyd abba!

Az ideális a heti 2-3 alkalom. Ez lehet egy lendületes gyaloglás is (nem séta) és akár egy 10 perces program is velem. A videótárban bőven találsz rövid vagy rövidíthető tréningeket.

A lényeg, hogy először programozottan megtervezve végezd ezeket a mozgásokat. Később már szinte igényed lesz, hogy mozogj többször is mint heti 2-3 alkalom.

A tested, a szervezeted működése hamar le fogja követni, mutatni azt, hogy jó hatással van  rád a testmozgás. Sőt, látható lesz, hogy a  kilók is elkezdenek lejjebb menni.

Erre azt lehet mondani, hogy attól függ…

Attól függ, hogy mi az a rendszeres program, amibe belevágsz. Ugyanis itt a rendszeresség a lényeg. Amennyiben a tested más jellegű ingereket kap a rendszeres mozgás által, azt le fogja reagálni és változni fog, elindul a fogyás.

Egy elhatározás és egy jó program a kulcs. Mellette az elszántság, mivel rendszeresen ki kell tartani a döntésed mellett, minimum 3-4 hétig ahhoz, hogy elinduljon a tartós fogyási folyamat.

Érdemes elkezdeni és ahogy látványosan látod a változásokat, sikerélményed lesz és egyre bátrabban fogsz időt és energiát szánni a mozgásra.

Így lehet lemérni a minimálisan szükséges helyet:

Ha terpeszállásba lépsz, oldalsó középtartásba emeled a karjaidat és körbe forogsz, akkor körülbelül ennyi az a minimum hely, amire szükséged lesz a Katactive tréningekhez. Ezen a helyen a matrac is elfér.

Ekkora helyet biztosan fogsz tudni kialakítani magadnak, még akkor is ha arra 30-40 percre odébb is kell pakolnod néhány tárgyat a szobában.

Eszközök tekintetében, sokszor saját testsúlyos gyakorlatokkal dolgozunk eszköz nélkül, de van hogy otthon is megtalálható tárgyakkal végezzük a feladatokat. Ilyen például a könyv, felmosórúd, kanapé, szék, fal, párna…stb

Kényelmes ruhában és tornacipőben végezd a tréningeket.

– lehetsz tag, – havi-éves-örökélet előfizető – és korlátlanul használhatod a videótárat bárhol, bármikor, illetve órarenden belüli edzéseken részt tudsz venni, akár utólag is;

– vásárolhatsz személyre szóló csomagot, mely speciális tematika szerint van összeállítva és amit elérhetsz a megadott időintervallumon belül;

– kérhetsz rendszeres online vagy  személyes edzést  a szabadban, ahol a teljes figyelmemet megkapod. De lehetséges az is, hogy ketten vállalkoztok mozogni velem;

– konzultációt kérhetsz, amikor telefonon vagy videókonferencia keretében a Téged foglalkoztató kérdéseket átbeszéljük.

A weboldalon lévő kereshető tréningekhez előfizetéssel tudsz hozzájutni. Szabadon válogathatsz a videótárban.

Alkalmad van arra, hogy kiválaszd magadnak az adott napi hangulatodnak, erőnlétednek megfelelő órát és mozogj.

Mivel az előfizetést bármikor lemondhatod, akár adhatsz magadnak legalább egy hónapot, hogy kipróbáld magad.

Jelenleg az órák a facebook csoportban vannak szerdánként 18.00 és szombatonként 9:00 órától.

A facebook csoport elérhetőségét az előfizetésedkor adom meg, amihez egy gombnyomással kérheted a csatlakozást.

A konzultáció célja, hogy kettesben megvitassuk azokat a kérdéseket, amelyek a mozgással kapcsolatos céljaidat segítik elő.

ELŐFIZETŐ VAGY: bármikor jelentkezz Katához konzultációra

ÉRDEKLŐDŐ VAGY: Konzultációra jelentkezz, ha szeretnél csatlakozni a Katactive klubhoz, de kérdéseid vannak.

Az ingyenes konzultáció 30 perces, melyet előre megbeszélt időpontban tudunk megtartani szóban telefonon vagy videókonferencia keretében.

Jelentkezek konzultációra

Weboldalról

A Katactive Online edzőtárs egy zárt előfizetéses rendszer.

Ezért az értékes tartalmakat csak felhasználónévvel és jelszóval lehet elérni.

A felhasználónév mindig a regisztrált e-mailed.

A jelszót mindig a sikeres fizetést követő e-mailben küldöm meg.

A bejelentkezési adatokat el is mentheted (böngészők ezt fel szokták ajánlani), hogy következőre gyorsabb legyen a bejelentkezésed.

 

A bejelentkezési adatokat (felhasználónév és jelszó) el is mentheted – a böngészők ezt fel szokták ajánlani, hogy következőre gyorsabb, vagy automatikus legyen a bejelentkezésed.

Két módon is megnézheted a jelszavadat:

  • A Főoldalon a Fiókom menüpontban kattints az “Elfelejtett jelszó”-ra és a regisztrált email címre küldök újra generált jelszót;
  • az emailek között keresd meg a legutóbbi levelet tőlem (feladó: Kata a Katactive-tól), amiben a jelszavad van.

A felhasználó neved a regisztrációkor megadott e-mail címed.

A levelezőrendszerekben (pl Gmail) van az Elsődleges fül és Promóciók fül.

Belépve a Gmailre, akkor az Elsődleges fül leveleit látja.

Sok levél viszont a Promóciók fül alá érkezik, így nem veszed őket észre.

Teendő: hogy áthúzod az utolsó levelet tőlem (Kata a Katactive-tól) a Promóciók mappából az Elsődleges mappába.

Az anyagok videó és hanganyag formában online érhetőek el, internet elérés szükséges. A tréningek nem letölthetőek.

Katactive tréning anyagait mindig úgy készítettem el, hogy az a leghatékonyabb testmozgást tegye lehetővé számodra. A videók között kereshetsz kategória,  testrész, nehézség, időtartam, használt eszköz, valamint további praktikus szempontok szerint.

A Facebook ÉLŐ videókat év és hónap alapján is keresheted.

Az anyagokat én, azaz Csomó Kata és/vagy csapata állítja össze, saját fitness, testnevelőtanári tapasztalatainkat, tudásunkat és ötleteinket felhasználva.

Továbbiakban, ha beküldöd milyen fókusz érdekelne, azokat a témákat is szívesen beépítem.

Tervezem a fitness társterületein dolgozó edzők meghívását is, így az Ő vendéganyagaikkal is találkozhatsz majd.

A tréningeket becímkéztem, hogy könnyebben megtaláld az éppen neked tetsző videót.

A címkék a monitor bal oldalán vannak.

Szabadon szűrhetsz a címkékkel, akár több címkéből is választhatsz.

Ha új keresést szeretnél indítani, nyomd meg az Új keresés alatt a pink gombot és törli az előzményeket és újra minden videó közül tudsz választani az adott oldalon.

A címke elnevezések beszédesek:

EDZÉS KATEGÓRIA

Alakformáló, gerinctréning és regeneráló edzéskategóriák közül tudsz választani

EDZÉSTÍPUS

IDŐTARTAM

ERŐSSÉG

1.szint a legkönnyebb, 3. szint a legnehezebb

FÓKUSZÁLT TESTRÉSZ

ESZKÖZ

RÖVIDTHETŐ

Egyben célszerű végigcsinálni, vagy egy ponton abba lehet hagyni.

A facebook élő videókban további lehetőség a szűrésre:

A feltöltés évére és hónapjára is lehet szűrni

 

 

A tréningeket becimkéztem, hogy könnyebben megtaláld az éppen neked tetsző videót. Ezért több módon kereshetsz, szűrhetsz ha nagy monitoron vagy.

A menüből indulva 4 féleképpen kereshetsz a videók közül:

TRÉNINGTÍPUSOK

Alakformáló, gerinctréning és regeneráló edzéskategóriák közül tudsz választani

PROGRAMOK

Egy nagy menü jelenik meg ha az egérrel a PROGRAMOK pontra állsz. A megjelenő cimkékre, kategóriákra rákattintva azonnal megjeleníti a kívánt tréning videókat.

 

VIDEÓTÁR

Az összes videóra tudsz keresni a bal oldalon lévő cimkékre kattintva. A cinkék melletti zárójelben mutatja, hogy hány videó van az adott kategóriában. A rendszer azonnal megjeleníti a videókat.

Új szűrés esetén nyomd meg a pink színű gombot.

TRÉNINGEK ÉLŐBEN

A facebook-on megjelent élő tréningeket találod itt. Archívum szerűen kereshetsz feltöltési évre és hónapra.

 

 

Ameddig előfizető vagy, addig a fiókodból fogod elérni az aktuális havi, és a korábbi hónapok anyagait. Ezentúl válogathatsz a kategorizált videók közül gerinctréning, alakformálás,  regeneráló kategóriákban.

Tehát az előfizetés ideje alatt kapott anyagokat, folyamatosan, korlátozás nélkül el tudod érni, beleértve a korábbi hónapok anyagait is.

Előfizetésről

Az előfizetéshez tartozó tréningek 100%-ban digitálisak. Az előfizetés igénylése után megkapod a hozzáférési adataidat, mellyel az online felületen tudsz belépni a fiókodba és választhatsz a videók között.

A Katactive Klub havi- és éves díját kizárólag bankkártyával tudod kifizetni. – Kivételt az Örökélet Előfizetés esetén tudunk tenni, amit kizárólag átutalással tudsz kiegyenlíteni.

Ez a megoldás a lehető legkényelmesebb számodra, hisz amennyiben szimpatikusnak találod anyagainkat, az esetben a havidíjat kényelmesen, automatikusan le tudjuk tőled vonni havonta.

Természetesen a tagságodat bármikor könnyedén le is mondhatod, ilyenkor nem terheljük tovább a kártyádat.

Bankkártya adataidat nem mi tároljuk, így nem is ismerjük azokat. A fizetésért a Barion rendszere felel, akit a Magyar Nemzeti Bank felügyel, így visszaélésre nincs lehetőség.

Havidíjas előfizetési konstrukció

Minden hónapban a havidíj 30 napos fordulópontján kerül terhelésre a kártyád, és kerül levonásra az adott hónap havidíja. Erről a befizetésről automatikusan kiállítódik egy számla, amit emailban megküldök, illetve a számlázó rendszer központjában és a fiókodban is megtalálsz.

Éves előfizetési konstrukció

Minden évben az éves díj 12 hónapos fordulópontján kerül terhelésre a kártyád, és kerül levonásra az adott év havidíja. Erről a befizetésről automatikusan kiállítódik egy számla, amit emailban megküldök, valamint a számlázó rendszer központban és a fiókodban is megtalálsz.

Az örökélet egyszeri előfizetéssel egy örökre szóló tagságot váltasz, amivel  a Katactive Online Edzőtárs weboldal minden zárt tartalmához életreszólóan – minimum három évig – szabadon hozzáférhetsz.

Ezentúl mint kiemelt ügyfél elsőként fogsz értesülni az újdonságokról.

Ezt a csomagot banki átutalással tudod fizetni.

Ha az örökélet csomagot választod, én küldök egy díjbekérőt e-mailen. A díjbekérő alapján utalt összeghez kiállítom a végszámlát és már kapod is a teljeskörű hozzáférést.

Csak a legszükségesebb személyes adatokat kérem az előfizetésedhez:

személyes adatok – a legszükségesebb személyes adatok megadása – email cím, neved,

Olyan email címet állíts be, amit rendszeresen olvasol. Erre küldjük a bejelentkezéshez a jelszót.

számlázási adatok  –  Ezek kötelezőek, hogy a jogszabályi előírás szerint számlázni tudjunk.

A Barion fizetéshez szükség lesz a bankkártya adataidra, de ezeket én nem látom, nem kezelem.  Ez biztonságos fizetési mód.

A havi és éves előfizetéskor a bankkártyás fizetéskor tudom garantálni az olcsó szolgáltatást Neked.

A bankkártyás fizetés nagyon biztonságos a Barion online fizetési szolgáltatóval és nekem is több időm marad a tréningekre.

Átutalással csak az örökélet csomagra lehet előfizetni.

Feltétlen biztonságos.

Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) – azaz a kártyatársaságok (VISA, MasterCard, AMEX, JCD, Discovery) adatbiztonsági szabványa.  Ezek a szabályok biztosítják azt, hogy az online tranzakciók biztonságosak legyenek, és a kártyaadatok ne kerülhessenek illetéktelen személyek kezébe és így csökkentsék a visszaéléseket.

Aki bankkártyás fizetést biztosít, annak meg kell felelnie a szabványnak.

Barion az egyik magyarországi online fizetési szolgáltató. Tevékenységét a Magyar Nemzeti Bank felügyeli.

Barion egyedileg auditálta a Katactive Klub szolgáltatásait is.

A “chargeback” funkció lehetőségével végképp biztonságos a bankkártyás fizetési mód.

Számlavezető bankodnak online-kártyás tranzakciós során van egy visszahívási lehetősége, amit szaknyelven “chargeback”-nek hívnak.

Bármikor tudsz a bankod ügyfélszolgálatához fordulni, ha egy olyan terhelés történik a számládon, amit nem hagytál jóvá. A bank ügyfélszolgálata visszahelyezi a pénzt a számládra.

Újabban a bankkártyás fizetéskor két egyéb hitelesítést is kérnek a bankok:  SMS kódot és Telekódot.

SMS kód: a telefonodra kapod meg a bankodtól közvetlenül a bankkártyás fizetésed után (és pár percig érvényes csak);

Telekód: Ezt igazából egyszer kell beállítanod. A bankod iránymutatását kövesd a telekód beállításánál. (Erre minden online fizetéskor szükséged van. Enélkül a Katactive-ra sem tudsz regisztrálni.)

Az előfizetés díja fix.

Minden hónapban/évben ugyanannyiba kerül az előfizetés, nincs semmi rejtett költség, hűségnyilatkozat, vagy bármi más.

Ez egy nagyon egyszerű modell.

Mivel alanyi adómentesek vagyok, így a feltüntetett összegre nem kerül rá plusz költség.

A weboldal alapszolgáltatásain túlmenően speciális, egyedi szolgáltatások egyedi megrendelés szerint külön fizetendők. Ezeket azonban egyedileg kell megrendelned.

Természetesen mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy elégedett légy az anyagokkal, azonban ha mégis le szeretnéd mondani az előfizetésed, ezt bármikor, kötetlenül megteheted.

Lemondáskor az előfizetés lejárta előtt legalább 3 nappal a fiókodban kattints a lemondásra és mi töröljük az előfizetésed.

Ha maradt még kifizetett napod a lemondás után, akkor a lejárati idő végéig még hozzáférhetsz a klub anyagaihoz.

A lemondáskor és a lejárati idő előtt is e-mailt küldök Neked.

regisztráció-fizetés 5+1 lépésben

Részletes útmutató

1. lépés

Válaszd ki, hogy melyik előfizetési csomagot választod az “EZT KÉREM” domb megnyomásával

2. lépés

Ezen a képernyőn a következőket állítod be fentről lefelé:

előfizetési csomag (havi vagy éves). A havi azt jelenti, hogy a tagsági díjat 30 naponta újítod az automatikus bankkártyás fizetéssel, az előfizetés lemondásáig.  Az éves azt jelenti, hogy a tagsági díjat 365 naponta újítod meg az automatikus bankkártyás fizetéssel az előfizetés lemondásáig.

Csak egy opció választható.

személyes adatok – a legszükségesebb személyes adatok megadása – email cím és neved.

Olyan email címet állíts be, amit rendszeresen olvasol. Erre küldjük a bejelentkezéshez a jelszót.

számlázási adatok  –  Ezek kötelezőek, hogy a jogszabályi előírás szerint számlázni tudjunk.

***                                         

“Megrendelem” gomb megnyomásával az oldal átirányít a Barion fizetési folyamatához (ekkor én már nem látom a bankkártya titkos adatait).

Ha valamit nem töltöttél ki vagy rosszul, akkor megáll a folyamat és a hiányzó mezőnél pirossal jelzi a rendszer a hogy mit is kell pótolj.

Ügyelj arra, hogy minden adatod pontos legyen, mert ez alapján indul el a regisztráció és a számlázás.

3. lépés

Barion fizetési felülete:

Miután rákattintottál a “Megrendelem”gombra, egy titkosított csatornán keresztül átkerülsz a Barion fizetési szolgáltató weboldalára.

Ezen a felületen adod meg a bankkártya számot, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot, majd rákattintasz  a  “Fizetek” gombra.

A bankkártya adataidat mi nem látjuk, nem mi kezeljük és tároljuk hanem a Barion. Ezt a rendszert több ezer másik vállalkozás is használja, így teljesen biztonságos.

 

Barion fizetés 1. lépés

4. lépés

Barion fizetési felületén új, kettős engedélyeztetés:

Újabban a  bankkártyás fizetéskor két egyéb hitelesítést is kérnek a bankok:  SMS kódot és Telekódot.

A bankod iránymutatását kövesd a telekód beállításánál. Erre minden online fizetésre szükséged van. Enélkül a Katactive-ra sem tudsz regisztrálni;

A telekódot (hitelesítő kódot) be tudod állítani a netbankodban, banki applikáción vagy személyesen, pár perc az egész.

Ha nem tudod, hogy mit kell csinálni, hívd fel a bankodat, ők segítenek, pár perc alatt beállítják.

Barion fizetés 2. lépés

Barion fizetési felületén sikeres fizetéskor ezt a képernyőt fogod látni.

A bankkártyás fizetés sikeressége esetén  a Barion rendszer visszairányít a Katactive weboldalára.

Barion fizetés 3. lépés

5. lépés

Sikeres előfizetés után a Barion rendszere visszairányít a Katactive sikeres előfizetés képernyőre.

FONTOS!  Egy emailt is küldök, melyben a  bejelentkezési kódot, számlát és sok egyéb fontos információt megtalálsz.

Két fontos teendőd van még:

“bejelentkezés a weboldalra” gombra kattintva

6. lépés

Az emailben szereplő bejelentkezési linkre kattintás után a katactive weboldalán a BELÉPÉS van csak hátra:

Az emailből másold át a felhasználónevedet, ami az email címed és a jelszót.

Ha gmail-es vagy

A gmail-es levelek (ha a weboldalról nyitod meg) akkor a PROMÓCIÓ fülbe érkeznek. Az első tőlem érkező levelet mozgasd/helyezd át az ELSŐDLEGES fülre és onnantól minden levelemet első-kézből fogsz látni.

 

Kész vagyunk!